***       Водещите вечерни новини       на 29 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! МВР потвърди: Васил Божков е бил екстрадиран. Путин крещял и обиждал Пригожин 3 часа след неуспешния опит за преврат


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 август   

 

Починал е Николай Ганчев Колев, прочут като Николай Колев – Босия. Това заяви в профила си във " Facebook " екологът Вихрен Михайлов.

„ Днес умря моят другар, съидейник и несклоняем войник Николай Колев-Босия! Почивай в мир, приятелю - ти живя Достойно до край! Ще се забележим в миналото в по-чист свят.. ", написа Михайлов.

***

Васил Божков е бил екстрадиран от Обединените арабски емирства (ОАЕ) с пряк полет до България на 25 август, удостоверяват от Министерство на вътрешните работи пред БТВ.

Вчера юристът на Васил Божков съобщи, че той е изискал да се прибере в България преди два месеца, когато е подал молба пред управляващите на ОАЕ.

***

В документите е посочено, че способените управляващи на ОАЕ са решили да екстрадират българския жител с пряк полет от Дубай до София. Допълнително е посочено, че полетът е на 25.08.2023 година, като самолетът каца на летището в гр. София в 15:15 часа.

***

***

След разпита в Прокуратурата, някогашната брачна половинка на Петьо Петров - Любена Павлова, разгласи, че не познавала някогашния си мъж. 

На въпрос жив ли е Пепи Еврото, тя отговори с: „ Тоя не го познавам ".

***

Извършени са голям брой дейности по следствието - оглед на местопрестъпление, разпит на очевидци, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни мостри, ДНК и дактилоскопия и др. 

***

***

След несполучливия опит за прелом президентът на Русия извикал виновните лица в Кремъл и " три часа крещял на цялата тайфа ", споделя в този момент боецът на " Вагнер " в изявление за осведомителната платформа Meduza. 

Фактът, че по-късно на шефа на наемниците е било разрешено да си тръгне, е довел Пригожин до неправилното съмнение, че е " недостижим ". Фатална неточност, както се оказа в този момент.

***

„ Обещаха ми, че ще изтрият престъпното ми досие и аз подписах контракт за присъединяване в специфичната военна интервенция. На 13 юли бях назначен за редови войник в 1088-и полк и трансфериран в Украйна ", добави 32-годишният мъж.

По думите на К.М.Б.: „ Условията бяха ужасни. В пандиза беше по-добре. Там, където бяхме разквартирувани, нямаше течаща вода. Храната бе нищожна и някои бойци грабеха хранителни запаси от локалното население “.  

***

По думите на законния властник на Мелитопол: Токмак е към този момент на броени километри от авангарда на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според мен той би трябвало да се преименува на град Фронт.

" Евакуацията визира единствено цивилни чиновници. Врагът продължава да струпва жива мощ и техника в Токмак. Ето за какво, ние би трябвало да продължим битката си против агресорите ", сподели още Фьодоров.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР